האקדמיה לבישול


ארגון ה JNF יחד עם החברה הכלכלית גליל עליון יזמו הקמת אקדמיה בינלאומית לבישול בתחום קיבוץ גונן, במבנה חדר האוכל הישן וסביבתו. 
האקדמיה תכלול חדרי לימוד, מסעדה, מבשלת בירה, סדנאות אפיה, שוקולד ועוד. 
במקום תפעל חנות למוצרי האקדמיה והסביבה הכוללת גם פאב ובית קפה לצד המסעדה. 
תכנון המבנה: יעל סיון גייטס – מתווה עירוני. 

תכניות פיתוח השטח אמורות היו ליצר חווית גידול מזון, ובישול גם בשטחי החוץ. התכניות כללו ערוגות מוגבהות לגידול, טרסות לעצי פרי, מטבחי חוץ, אזורים לטיפול בתוצרת החקלאית, חשיפת תהליכי הגידול ועיבוד המזון, מעשנות, טבונים, אזורים לבישול תנכ"י ועוד. 
בין אזורי הגידול והבישול השונים, מוקמו כיתות חוץ, ואזורים שונים לישיבה של קבוצות קטנות וגדולות, כולל קבלת חלק ממנות הארוחה בשטחי החוץ. 

הגן סביב המבנה, ייתן את אווירת המטבח, את הריחות והטעמים ואת האינטנסיביות של תהליך גדול המזון והבישול. 
בנוסף לאזורי הלימוד והעיסוק באוכל ובישול, יהיה במקום גם חווה חקלאית לגידול מוצרי המזון וגם מעונות סטודנטים.
המעונות ממוקמים בשתי שורות מבנים שהיו בעבר חדרי ארוח. התכנון המקורי של חדרי הארוח היה לכל יחידה בנפרד. לאור הגודל הקטל של היחידות, נראה ששטחי החוץ ישמשו את הסטודנטים לישיבה, מנוחה ומפגש. 

 בתכנון פיתוח השטח יצרנו אזורי מפגש ליחידים, לקבוצות קטנות וגדולות, אזורי ישיבה, וכן שביל תלוי המחבר בין שתי שורות המבנים ומאפשר הרבה אינטראקציה בין הסטודנטים. 

שותפה בתכנון – ליאת סטויארד

Tivonet